Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit ajánlanál a gyermeknek?

2009.12.12

          A gyermekkönyv, amit ajánlok Milne: Micimackója. Ez egy klasszikus könyv, amin már sok nemzedék felnőtt. Még ma is aktuális, a barátságról és a szeretetről szól. Ilyen könyv még Fekete István Tüskevára és a többi könyve is. Ezek a könyvek izgalmasak és lekötik a gyermek figyelmét. Megszerettetik vele az olvasást. 

          A koncert, ahová elvinném, egy gyermekeknek szóló rendezvény lenne. Manapság egyre több programot szerveznek a gyermekek szórakoztatására.  Halász Juditnak nagyon sok koncertje van országszerte, ahol gyerekeknek énekel dalokat. Nemcsak ő, hanem sok más újabb előadó is a gyerekeket célozza meg dalaival. A Vidám Vándorok, a Pom Pom és a Magyar Mesezenekar is ilyen zenekarok. Egyre több gyerek koncertet lehet találni országszerte.

          Napjainkban rengetek film, rajzfilm és animációs film szól a gyerekeknek. Azonban vigyázni kell velük, mert egyre gyakrabban fordul elő, hogy az újabb mesék rossz hatással vannak rajuk. Én a Disney klasszikusokat ajánlanám. A régi Disney rajzfilmek nagyon jók, minden korosztály élvezi őket és kicsit visszafogottabbak is, mint az újabb rajzfilmek. A Hófehérke és a hét törpe, az Aladdin, az Oroszlánkirály mind ilyen rajzfilmek. Ezen kívül rengeteget lehet tanulni ezekből a rajzfilmekből. Pozitív értékrendet közvetítenek a gyermeknek. A Disney rajzfilmeken kívül még a magyar népmeséket is ajánlanám, mert bemutatja a magyar hagyományokat és mégis kellemes szórakozást nyújt.

          A televízióban nagyon kevés olyan műsor van, amit ajánlani tudnék egy gyermeknek, hogy nézzen meg. Azokon a csatornákon, amiket külön a gyerekeknek készítettek, viszont lehet találni olyan műsorokat amik jó hatással vannak rájuk. A MiniMax, Nickelodeon és Jetx csatornákon sok műsor közül lehet válogatni.

          A legjobb játékok, amiket gyerekeknek tudok ajánlani, azok, amiket a társaikkal együtt végezhetnek. Napjaink globális problémája, hogy a gyermek egész nap a számítógép előtt ül és számítógépes játékprogramokkal játszik. Sokszor  nincs arra lehetőség, hogy a gyerekek egy helyen többen összegyűljenek, vagy azért mert nincs elég nagy hely a lakásban, vagy, mert a szülőket zavarja, ha náluk játszanak. Egyre több játszóház nyílik országszerte, azért hogy a gyermekeknek helyet adjon. A legjobb játékok nemcsak szórakoztatnak, de maradandó élményt is adnak, tanulni és tapasztalatokat szerezni is lehet belőlük. Ilyen játék például a bújócska, számháború, kártyajátékok, szójátékok, társasjátékok. Ezeket mind akkor lehet játszani, ha több gyermek összegyűlik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.